Το Σάββατο 26 Ιουλίου η Τράπεζα Τροφίμων έρχεται στην Αίγινα!

ΟΙΚΟ-ΛΟΓΙΚΗ ΑΙΓΙΝΑ - Για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον.: Το Σάββατο 26 Ιουλίου η Τράπεζα Τροφίμων έρχεται στην Αίγινα!   Σε συνεργασία με τον  σύλλογο   Αίγινα …Εθελοντής   θα πραγματοποιήσει συλλογή τροφίμων από s/m τα οποία θα υποστηρίξουν τις αυξανόμενες ανάγκες στην Αίγινα. Στην όλη διαδικασία θα συμμετέχουν εθελοντές από 10 τοπικούς συλλόγους – πολιτιστικούς, οικολογικούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς κ.α. – ενώ ελπιδοφόρα είναι και η συμμετοχή νεώτερων ανθρώπων οι οποίοι με όρεξη για προσφορά δίνουν το δικό τους στίγμα σ’ αυτό το νέο, για την Αίγινα, εγχείρημα!
                                                                μια Τράπεζα αλλιώτικη από τις άλλες

Η Τράπεζα Τροφίμων είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα. Ιδρύθηκε το 1995, από τον Γερ. Βασιλόπουλο, με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης.  Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατάλληλα εξοπλισμένες για την ασφαλή αποθήκευση, συντήρηση και διανομή των δωριζομένων προϊόντων. Βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν επιδοτείται από το Δημόσιο ούτε με 1€! Συγκεντρώνει δωρεές σε τρόφιμα, και είδη καθαριότητας που προέρχονται από τα πλεονάσματα της παραγωγής των βιομηχανιών λίγο πριν την λήξη τους και τα διανέμει σε 196 συσσίτια και ιδρύματα με απόρους, ηλικιωμένους, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, αστέγους και άτομα που ακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης. Φροντίζει το περιβάλλον αφού εκατοντάδες τόνοι τροφίμων και απορρυπαντικών δεν καταλήγουν στις χωματερές και στηρίζει 196 ιδρύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να υλοποιούν το κοινωνικό, πολιτιστικό, πνευματικό και εκπαιδευτικό τους έργο.
Τα τελευταία χρόνια η Τράπεζα Τροφίμων, με αγωνία και ενδιαφέρον, εντατικοποιεί το έργο της. Κάθε εβδομάδα 27.000 συνάνθρωποί μας σιτίζονται από τα Ιδρύματα και συσσίτια που υποστηρίζει η Τράπεζα Τροφίμων, ενώ μέσα στο 2013 διανεμήθηκαν 1.513 τόνοι τροφίμων και λοιπών ειδών, παρουσιάζοντας αύξηση που αγγίζει το 65% σε σχέση με το 2008 και 247% αναφορικά με το 2001!
  • Το Σάββατο 26 Ιουλίου η Τράπεζα Τροφίμων έρχεται στην Αίγινα! Σε συνεργασία με τον  σύλλογο Αίγινα … Εθελοντής θα πραγματοποιήσει συλλογή τροφίμων από s/m τα οποία θα υποστηρίξουν τις αυξανόμενες ανάγκες στην Αίγινα. Στην όλη διαδικασία θα συμμετέχουν εθελοντές από 10 τοπικούς συλλόγους – πολιτιστικούς, οικολογικούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς κ.α. – ενώ ελπιδοφόρα είναι και η συμμετοχή νεώτερων ανθρώπων οι οποίοι με όρεξη για προσφορά δίνουν το δικό τους στίγμα σ’ αυτό το νέο, για την Αίγινα, εγχείρημα!

έπεται συνέχεια…
- See more at: http://eco-aegina.blogspot.gr/2014/07/26.html#sthash.hlVljsNy.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: